INCOMPATIBILITATEA OBIECTIVA. CAZUL MIRCEA DIACONU – ICCJ, decizia nr. 3104/19.06.2012: "In speta, incontestabil, exista incompatibilitate obiectiva intre functia de senator si cea de director de institutie publica de cultura (...) Dat fiind avizul oferit de Senat, reclamantul nu este responsabil din punct de vedere contraventional, civil sau disciplinar pentru situatia constatata"

Data: 27 July 2015, 16:43 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1545 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal a respins ca nefondat recursul declarat de reclamantul Mircea Diaconu impotriva sentintei nr. 5153/16.09.2011 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, mentinand solutia instantei de fond de respingere a cererii de anulare a raportului prin care Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe Mircea Diaconu pentru detinerea simultana a functiilor de senator si director al Teatrului Nottara.


Extras din decizie:

Prima instanta a retinut ca senatorul Mircea Diaconu a fost de buna-credinta si a procedat legal cand a solicitat si obtinut de la Comisia Juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari o verificare privind situatia sa de incompatibilitate: prin raportul respectiv din data de 23.12.2008 s-a constatat ca acesta si ceilalti senatori nu se afla in stare de incompatibilitate, reclamantul cumuland cele doua functii, cu permisiunea Senatului. Asa fiind, prima instanta a considerat ca, dat fiind avizul oferit de Senat, reclamantul nu este responsabil din punct de vedere contraventional, civil sau disciplinar pentru situatia constatata. Concluzionand, judecatorul fondului a retinut ca, in speta, incontestabil, exista incompatibilitate obiectiva intre functia de senator si cea de director de institutie publica de cultura, avand in vedere si prevederile H.G nr.442/1994, republicata, apreciind ca, desi reclamantul nu are nicio culpa in situatia data, in mod obiectiv, raportul de evaluare a constatat corect o stare de incompatibilitate prevazuta de normele legale in ceea ce il priveste”.

Decizia nr. 3104/19.06.2012. ICCJ - Sectia de contencios administrativ si fiscal

pres. Doina DUICAN

jud. Rodica VOICU

jud. Luiza Maria PAUN

Obiectul dosarului: anulare act administrativ

Solutia: "Respinge recursul declarat de Diaconu Mircea impotriva sentintei nr. 5153 din 16 septembrie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII- a contencios administrativ si fiscal ca nefondat. Irevocabila".

>>Decizia nr. 3104/19.06.2012 pronuntata de ICCJ - Sectia de contencios administrativ si fiscal, in dosarul nr. 1195/2/2011

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.