Inalta Curte, precizari despre protocolul cu SRI (Documente)

Data: 18 June 2018, 16:29 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1366 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa de judecatoarea Cristina Tarcea (foto), a dat publicitatii, luni 18 iunie 2018, un comunicat de presa dupa desecretizarea si protocolului incheiat in 2009 intre instanta suprema, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si SRI.


Inalta Curte precizeaza ca a initiat procedura de desecretizare a protocolului a fost initiata la 12, respectiv 16 aprilie 2018, fiind transmise solicitari scrise catre SRI si PICCJ (adresele sunt atasate la finalul articolului). ICCJ sustine ca obiectul protocolului a constat in exprimarea acordului de vointa pentru infiintarea unui sistem informatic comun de gestionare a informatiei clasificate in cadrul procedurilor de emitere a mandatelor de securitate nationala, potrivit legilor nr. 51/1991 si nr. 535/2004.

Comunicatul de presa referitor la Protocolul de cooperare, incheiat in anul 2009 intre Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii:

In cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost identificat un singur protocol de cooperare, incheiat in anul 2009 Intre inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii.

Procedura de declasificare a protocolului a fost initiata la 12 si respectiv, 16 aprilie 2018 de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a transmis solicitari scrise in acest sens celor doua institutii (a se vedea adresele din 12 si 16 aprilie 2018 precum si adresele din 25 mai 2018, atasate prezentului comunicat).

Obiectul protocolului de cooperare este precizat in cuprinsul art. 3 si a constat in exprimarea acordului de vointa pentru infiintarea unui sistem informatic comun de gestionare a informatiei clasificate in cadrul procedurilor de emitere a mandatelor de securitate nationala, potrivit legilor nr. 51/1991 si nr. 535/2004.

In situatia interconectarii mai multor sisteme informatice ce au drept scop gestionarea informatiilor clasificate, se impunea, potrivit Directivei aprobate prin Ordinul nr. 172 din 10 martie 2006 al Directorului General al ORNISS:

-incheierea unui acord reciproc de securitate

-emiterea certificatului de acreditare de securitate.

Ca urmare, la data de 18 septembrie 2012 a fost aprobata de catre ORNISS acreditarea de securitate a sistemului, aceasta fiind data la care s-a realizat obiectul protocolului in discutie.

Precizam faptul ca nu exista acte aditionale la acest protocol”.

>>Adresele din 12 si 16 aprilie 2018

>>Adresele din 25 mai 2018

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.