INALTA CURTE, DEZLEGAREA UNOR CHESTIUNI DE DREPT - Determinarea restului de pedeapsa ramas neexecutat

Data: 05 July 2018, 12:33 | autor: L.J. | 0 comentarii | 382 afisari

Prin Decizia 7/2018 in dosarul 436/1/2018 , Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni in materie penala - a admis sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a II-a penala in Dosarul nr. 16.205/299/2017 (3.358/2017), prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a urmatoarei chestiuni de drept:

"In interpretarea dispozitiilor art. 551 din Legea nr. 254/2013, pentru determinarea restului de pedeapsa ramas neexecutat in vederea aplicarii tratamentului sanctionator de la art. 104 alin. (2) coroborat cu art. 43 alin. (1) din Codul penal, trebuie recalculata, incepand cu data de 24.07.2012, 'perioada executata efectiv' din pedeapsa din executarea careia inculpatul a fost liberat conditionat anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 169/2017 (prin considerarea ca executate, suplimentar, a 6 zile din pedeapsa aplicata pentru fiecare perioada de 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare), cu efectul micsorarii restului ramas neexecutat din pedeapsa anterioara".

Judecatori:

Mirela Sorina Popescu - presedintele cu delegatie al Sectiei penale a Inaltei de Casatie si Justitie - presedintele completului

Aurel Gheorghe Ilie - judecator la Sectia penala

Valentin Horia Selaru - judecator la Sectia penala

Rodica Cosma - judecator la Sectia penala

Marius Dan Foitos- judecator la Sectia penala

Rodica Aida Popa - judecator la Sectia penala

Lucia Tatiana Rog - judecator la Sectia penala

Geanina Cristina Arghir - judecator la Sectia penala

Francisca Maria Vasile - judecator la Sectia penala


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.