INALTA CURTE, DEZLEGARE DE DREPT – Concursul de infractiuni dintre infractiunea de evaziune fiscala si infractiunea de spalare a banilor

Data: 17 July 2018, 12:30 | autor: L.J. | 0 comentarii | 467 afisari

Prin Decizia 23/2017 in dosarul 1563/1/2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a admis sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala prin incheierea de sedinta din data de 12 mai 2017, pronuntata in Dosarul nr. 27.910/3/2015, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept daca:

"In interpretarea dispozitiilor art. 33 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor si art. 9 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, in ipoteza concursului de infractiuni dintre infractiunea de evaziune fiscala si infractiunea de spalare a banilor, se impune luarea masurii de siguranta a confiscarii speciale a sumelor de bani ce au facut obiectul infractiunii de spalare a banilor si care provin din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, concomitent cu obligarea inculpatilor la plata sumelor reprezentand obligatii fiscale datorate statului ca urmare a savarsirii infractiunii de evaziune fiscala si, in caz afirmativ, suma ce face obiectul confiscarii este reprezentata de valoarea totala a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale sau de valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat ca urmare a savarsirii infractiunii de evaziune fiscala prevazuta de art. 9 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale?"

Judecatori:

Mirela Sorina Popescu - presedintele Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - presedintele completului

Maricela Cobzariu - judecator la Sectia penala

Simona Elena Cirnaru - judecator la Sectia penala

Angela Dragne - judecator la Sectia penala

Daniel Gradinaru - judecator la Sectia penala

Rodica Aida Popa - judecator la Sectia penala

Aurel Gheorghe Ilie - judecator la Sectia penala

Anca Madalina Alexandrescu - judecator la Sectia penala

Valentin Horia Selaru - judecator la Sectia penalaCitește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.