Inalta Curte, decizie privind recursul compensatoriu (Minuta)

Data: 12 March 2019, 16:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 437 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii, - a solutionat in sedinta din 11 martie 2019 doua recursuri in interesul legii, unul dintre acestea privind dispozitiilor art. 55/1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate.


Astfel, ICCJ a admis recursul in interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Timisoara si a decis carei instante revine competenta solutionarii cererii prin care o persoana privata de libertate solicita acordarea zilelor compensatorii.

Iata deciziile pronuntate in 11 martie 2019 de catre ICCJ:

Decizia nr.8 in dosarul nr.190/1/2019

“Admite recursul in interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Timisoara.

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 55/1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, modificata prin Legea nr.169/2017, stabileste urmatoarele:

Competenta solutionarii cererii prin care o persoana privata de libertate solicita acordarea zilelor compensatorii in baza art. 55/1 din Legea nr. 254/2013 pentru restul de pedeapsa rezultat dintr-o condamnare anterioara si care se regaseste in pedeapsa in a carei executare se afla, revine

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.