INALTA CURTE, DECIZIA 15/2017 – Dezlegarea unor chestiuni de drept: “Actiunea unica continua de transport a drogurilor pe teritoriul altui stat si ulterior pe teritoriul Romaniei, poate constitui elementul material al infractiunilor prevazute de art. 2 si 3 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, in concurs ideal, sau infractiunea unica prevazuta de art. 3 din aceeasi lege"

Data: 20 June 2018, 11:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 469 afisari

Prin decizia 15/2017 in dosarul 635/1/2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni in materie penala - a admis sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala, prin incheierea de sedinta din data de 18 ianuarie 2017, pronuntata in Dosarul nr. 47.050/3/2015*/a10 (2.344/2016), prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept:

"Daca actiunea unica continua de transport a drogurilor de risc/mare risc, pe teritoriul altui stat si ulterior pe teritoriul Romaniei, poate constitui elementul material al infractiunilor prevazute de art. 2 si 3 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, in concurs ideal, sau infractiunea unica prevazuta de art. 3 din aceeasi lege".

Judecatori:

Anca Madalina Alexandrescu - judecator la Sectia penala
Simona Cirnaru - judecator la Sectia penala
Marius Dan Foitos - judecator la Sectia penala
Ioana Alina Ilie - judecator la Sectia penala
Sandel Lucian Macavei - judecator la Sectia penala
Valentin Horia Selaru - judecator la Sectia penala
Leontina Serban - judecator la Sectia penala
Ionut Mihai Matei - judecator la Sectia penala

Minuta deciziei 15/2017 in dosarul 635/1/2017:

“In numele legii

Decide:

Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala, in Dosarul nr. 47.050/3/2015*/a10 (2.344/2016), prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept: "Daca actiunea unica continua de transport a drogurilor de risc/mare risc, pe teritoriul altui stat si ulterior pe teritoriul Romaniei, poate constitui elementul material al infractiunilor prevazute de art. 2 si 3 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, in concurs ideal, sau infractiunea unica prevazuta de art. 3 din aceeasi lege", si stabileste:

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.