INALTA CURTE, DECIZIA 12/2018 - Dezlegarea unor chestiuni de drept: “Termenul in care creditorul poate solicita fixarea sumei definitive care i se va datora de debitor cu titlu de penalitati; natura acestui termen si sanctiunea nerespectarii lui; perioada care se are in vedere pentru stabilirea acestei sume, atunci cand nu este suma fixa, ci procentuala si pe zi de intarziere; daca, in cadrul acestei proceduri, instanta poate stabili valoarea obiectului la care se aplica penalitatile”

Data: 24 May 2018, 16:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 630 afisari

Prin decizia 12/2018 in dosarul 3341/1/2017 , Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni in materia civila, a admis sesizarea formulata de Curtea de Apel Iasi - Sectia de contencios administrativ si fiscal in dosarul nr. 2.711/99/2016, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept:

"Interpretarea prevederilor art. 24 alin. (4) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste: termenul in care creditorul poate solicita fixarea sumei definitive care i se va datora de debitor cu titlu de penalitati; natura acestui termen si sanctiunea nerespectarii lui; perioada care se are in vedere pentru stabilirea acestei sume, atunci cand nu este suma fixa, ci procentuala si pe zi de intarziere; daca, in cadrul acestei proceduri, instanta poate stabili valoarea obiectului la care se aplica penalitatile de intarziere, in ipoteza in care instanta prevazuta de art. 24 alin. (3) din Legea nr. 554/2004 nu a stabilit acest lucru".

Judecatori:

Ionel Barba - presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal - presedintele completului

Eugenia Marin - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Claudia Marcela Canacheu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Denisa Angelica Stanisor - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Daniel Gheorghe Severin - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Adriana Florina Secreteanu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Veronica Nastasie - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Maria Hrudei - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Emilia Claudia Visoiu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Minuta deciziei 12/2018 in dosarul 3341/1/2017:

“In numele legii

Decide:

Admite sesizarea privind pronuntarea unei hotarari prealabile, formulata de Curtea de Apel Iasi - Sectia de contencios administrativ si fiscal in Dosarul nr. 2.711/99/2016, si, in consecinta, stabileste ca:

in interpretarea prevederilor art. 24 alin. (4) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare:

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.