Inalta Curte: Control judiciar pentru judecatoarea Elena Burlan Puscas de la Tribunalul Bucuresti (Minuta)

Data: 24 May 2018, 10:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 689 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis miercuri, 23 mai 2018, contestatia judecatoarei Elena Burlan Puscas (foto) de la Tribunalul Bucuresti si a decis inlocuirea arestului la domiciliu, masura care fusese luata de Curtea de Apel Bucuresti, cu masura controlului judiciar. Decizia este definitiva.


Procurorii DNA au cerut in 17 mai 2018, Curtii de Apel Bucuresti, arestarea preventiva a judecatoarei pentru luare de mita, insa instanta a decis ca aceasta sa fie plasata in arest la domiciliu. Anterior, la data de 16 mai 2018, avand in vedere calitatea de magistrat a Elenei Burlan Puscas, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea procurorilor anticoruptie si a decis suspendarea din magistratura. In referatul procurorilor se arata ca, in dosarul inregistrat la DNA in anul 2016, au fost identificate date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
"In contextul judecarii unui dosar penal ce privea savarsirea unor infractiuni cu violenta, inculpata Burlan-Puscas Elena, in calitatea mentionata mai sus, a primit,in perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpatii vizati de cercetarea judecatoreasca (din care doi cercetati pentru tentativa de omor calificat) suma totala de 50.000 euro.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.