Inalta Curte acuza neconstitutionalitati in Codul penal (Hotararea)

Data: 06 July 2018, 12:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 691 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa de judecatoarea Cristina Tarcea (foto), a formulat o sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei in urma modificarilor aduse in Parlament la Codul penal.


Judecatorii instantei supreme au decis, joi 5 iulie 2018, sesizarea CCR in vederea exercitarii controlului de constitutionalitate, inainte de promulgare, asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Decizia de a ataca la CCR anumite modificari la Codul penal a fost luata in cadrul sedintei Sectiilor unite, la care au fost prezenti 77 de judecatori.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.