ccf

IMPOZITUL PE CLADIRE - “ Organul fiscal nu poate calcula impozitul/taxa pe cladire decat in functie de documentele justificative”

Data: 12 September 2019, 12:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1426 afisari

Prin Hotararea 1038/2018, Tribunalul Constanta a respins cererea promovata de reclamant.

Prin cererea inregistrata, reclamantii au solicitat obligarea paratilor Orasul T prin Primarul Orasului T si Serviciul de Impozitare si Taxe T sa modifice rolul fiscal aferent imobilului detinut de reclamanti situat in T, in sensul incadrarii acestuia la destinatia de locuinta (cladire rezidentiala) cu consecinta stabilirii acestui impozit in raport de aceasta destinatie si in raport de dispozitiile art. 457 C.fiscal care se refera la impozitul datorat de catre persoanele fizice pentru cladirile rezidentiale, cu cheltuieli de judecata.

In motivare, se arata ca reclamantii sunt proprietarii imobilului mentionat, imobil in care nu s-a desfasurat niciodata o activitate comerciala astfel cum acestea sunt definite conform titlului IX capitol I sectiunea I pct. 5 din H.G. nr. 1/2016, avand destinatia de locuinta.

Desi imobilul a avut in permanenta aceasta destinatie, respectiv de locuinta, paratul a deschis rol fiscal aferent imobilului detinut de reclamanti incadrandu-l in categoria constructiilor nerezidentiale, sens in care a stabilit un impozit aferent proprietatii majorat in raport de aceasta destinatie.

Mai arata reclamanta ca mentiunea din autorizatia de construire emisa pe numele fostilor proprietari in sensul ca priveste o constructie cu destinatie turistica nu are relevanta, realitatea faptica fiind diferita.
Paratii au formulat intampinare prin care au solicitat respingerea cererii, ca neintemeiata. In motivare, se arata ca reclamantii au devenit proprietarii imobilului in cauza in baza contractului de vanzare-cumparare nr. 903/20.12.2016 in care se mentioneaza constructia C1-vila turistica P+1E+M, in suprafata construita de 106 m.p. si dreptul de concesiune asupra terenului in suprafata de 522 m.p. proprietatea Orasului T. Constructia in cauza este nerezidentiala cum rezulta si din autorizatia de construire si procesul-verbal de receptie, imobilul fiind corect incadrat de serviciul financiar-contabil.

Minuta Tribunalului Constanta:

“Respinge cererea promovata de reclamanti in contradictoriu cu paratii, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Tribunalul C.

Obliga reclamantii la plata catre parat a sumei de 3.570 lei cu titlul de cheltuieli de judecata”.

Extras din hotararea Tribunalului Constanta:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.