ICCJ este singura care a facut ceva pentru inlaturarea incalcarilor privind dreptul la un proces echitabil

Data: 03 January 2019, 11:34 | autor: Av. Adrian Toni NEACSU | 0 comentarii | 368 afisari

In scandalul legat de Completele de 5 de la ICCJ nici Guvernul in general, nici Ministerul Justitiei in special, nici Parlamentul sau numai politicienii, dar nici Consiliul Superior al Magistraturii nu au propus public vreo solutie concreta pentru remedierea nelegalitatilor referitoare la toate hotararile pronuntate din 2014 in 2018.


ICCJ insasi, prin completele ei, este singura care a facut ceva pentru inlaturarea incalcarilor privind dreptul la un proces echitabil, prin suspendarea executarii unor hotarari penale definitive. Poate face asta doar pentru un numar mic de hotarari si doar pentru cei care au norocul sa se afle in termenul de contestatie in anulare. Adica probabil cateva zeci din cele aproape 1000 de dosare penale judecate de completele de 5 in compunere nelegala din 2014 in 2018.

APADOR-CH propune o solutie si chiar daca este discutabila (termenele vesnice in procedura sunt de evitat) are meritul de a atrage atentia ca trebuie facut ceva si ca legiutorul este cel obligat sa gaseasca urgent remediile pentru toti cetatenii aflati in aceesi situatie.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.