ICCJ, DECIZIE PRIVIND TAXA PE VALOARE ADAUGATA - “Atat vanzatorul, cat si cumparatorul, au avut in vedere pretul negociat si achitat, si nu suma platita, la care s-ar adauga, eventual, si TVA”

Data: 03 May 2019, 12:07 | autor: L.J. | 0 comentarii | 363 afisari

Prin Decizia 2476/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins actiunea recurentei ca nefondata.

Prin actiunea inregistrata pe rolul Tribunalului Timis la data de 05.04.2016, sub nr. x/x/2016, reclamanta A., a solicitat instantei in contradictoriu cu parata B., ca prin hotararea ce se va pronunta in cauza sa se dispuna obligarea paratei la plata sumei de 1.041.686 lei cu titlu de restituire a taxei pe valoare adaugata datorata in baza Contractului de vanzare autentificat sub nr. x/20.02.2013 de catre Biroul Notarilor Publici C., suma retinuta de catre organele fiscale din suma solicitata de reclamanta, cu titlu de rambursare TVA, obligarea paratei la plata accesoriilor calculate de catre organele fiscale la suma susmentionata si care au fost retinute din suma solicitata de reclamanta cu titlu de rambursare TVA, obligarea paratului la plata dobanzii legale calculata de la data introducerii actiunii si pana la data platii efective. S-a solicitat si plata cheltuielilor de judecata.

Prin sentinta civila nr. 873/NLP/PI din data de 11.10.2016, pronuntata de Tribunalul Timis in dosarul nr. x/x/2016, a fost respinsa cererea formulata de reclamanta A., in contradictoriu cu parata B. A fost obligata reclamanta sa plateasca paratei suma de 4000 lei, cheltuieli de judecata.

Impotriva acestei sentinte a declarat apel reclamanta A., solicitand admiterea apelului, schimbarea in tot a hotararii apelate si, pe cale de consecinta, admiterea actiunii care face obiectul prezentului dosar, cu cheltuieli de judecata, criticand hotararea pronuntata de catre instanta de fond pentru netemeinicie si nelegalitate.

Prin decizia civila nr. 263/A din data de 10 aprilie 2017, Curtea de Apel Timisoara a respins apelul declarat de apelanta reclamanta A., impotriva sentintei civile nr. 873/NLP/PI din data de 11.10.2016, pronuntata de Tribunalul Timis in dosarul nr. x/x/2016, in contradictoriu cu intimata parata B. A fost obligata apelanta la plata sumei de 16.136,40 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, paratei.

Impotriva acestei decizii a formulat recurs reclamanta.

Minuta ICCJ:

“In temeiul art.497 C.proc.civ., respinge recursul”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.