ICCJ, DECIZIE PRIVIND SUSPENDAREA PEDEPSEI - “Ar echivala cu o adaugare la legea penala”

Data: 14 June 2019, 11:32 | autor: L.J. | 0 comentarii | 591 afisari

Prin Prin Decizia 13/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala, in Dosarul nr. 2.225/330/2018, privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a urmatoarei chestiuni de drept: "In cazul anularii amanarii aplicarii unei pedepse, urmate de suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale rezultante, termenul de supraveghere, stabilit potrivit dispozitiilor art. 92 din Codul penal, se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii prin care anterior s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei sau de la data ramanerii definitive a hotararii prin care se dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale rezultante?".

Judecatori:

Daniel Gradinaru - presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele completului

Sandel Lucian Macavei - judecator la Sectia penala

Leontina Serban - judecator la Sectia penala

stefan Pistol - judecator la Sectia penala

Marius Dan Foitos - judecator la Sectia penala

Ionut Mihai Matei - judecator la Sectia penala

Ana Hermina Iancu - judecator la Sectia penala

Ioana Bogdan - judecator la Sectia penala

Alexandra Iuliana Rus - judecator la Sectia penala

Minuta ICCJ:

“Admite sesizarea Curtii de Apel Bucuresti, Sectia I penala, in Dosarul nr. 2.225/330/2018, pentru pronuntarea unei hotarari prealabile in vederea dezlegarii de principiu a urmatoarei chestiuni de drept: "In cazul anularii amanarii aplicarii unei pedepse, urmate de suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale rezultante, termenul de supraveghere, stabilit potrivit dispozitiilor art. 92 din Codul penal, se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii prin care anterior s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei sau de la data ramanerii definitive a hotararii prin care se dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale rezultante?"

Stabileste ca in cazul anularii amanarii aplicarii unei pedepse, urmate de suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale rezultante, termenul de supraveghere, stabilit potrivit dispozitiilor art. 92 din Codul penal, se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii prin care se dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale rezultante.

Obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit art. 477 alin. (3) din Codul de procedura penala”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.