ccf

ICCJ, DECIZIE CU PRIVIRE LA SERVICIUL DE PROBATIUNE - “Are puterea de a actiona in justitie in procedura de revocare sau anulare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere”

Data: 04 November 2019, 11:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1567 afisari

Lumea Juridica prezinta Decizia 16/2019 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind solutionarea sesizarii formulate de Curtea de Apel Craiova, Sectia penala si pentru cauze cu minori in Dosarul penal nr. 2.615/101/2018, prin care s-a solicitat pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a urmatoarei chestiuni de drept:

"Daca serviciul de probatiune face parte din categoria subiectilor procesuali la care hotararea atacata se refera, in sensul art. 425/1 alin. (2) din Codul de procedura penala raportat la art. 34 din Codul de procedura penala, cu aplicarea art. 29 din Codul de procedura penala care definesc notiunea de subiect procesual si respectiv de participant la procesul penal."

Judecatori:

Daniel Gradinaru - presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - presedintele completului
Andrei Claudiu Rus - judecator la Sectia penala
Ioana Alina Ilie - judecator la Sectia penala
Ionut Mihai Matei - judecator la Sectia penala
Rodica Aida Popa - judecator la Sectia penala
Leontina Serban - judecator la Sectia penala
Francisca Maria Vasile - judecator la Sectia penala
Oana Burnel - judecator la Sectia penala
Rodica Cosma - judecator la Sectia penala

Minuta Inaltei Curti

“Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Craiova, Sectia penala si pentru cauze cu minori, in Dosarul nr. 2.615/101/2018, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept: 'Daca serviciul de probatiune face parte din categoria subiectilor procesuali la care hotararea atacata se refera, in sensul art. 425/1 alin. (2) din Codul de procedura penala raportat la art. 34 din Codul de procedura penala, cu aplicarea art. 29 din Codul de procedura penala care definesc notiunea de subiect procesual si respectiv de participant la procesul penal'.

  Stabileste ca in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, prevazuta de art. 583 din Codul de procedura penala, serviciul de probatiune este un subiect procesual la care hotararea atacata se refera, in acceptiunea art. 4251 alin. (2) teza I din Codul de procedura penala raportat la art. 34 teza finala din acelasi cod.
  Obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit art. 477 alin. (3) din Codul de procedura penala”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.