ICCJ: Conducerea unui tractor pe drumurile publice fara permis nu este infractiune

Data: 13 April 2017, 17:15 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1183 afisari

 

Inalta Curte de Casatie şi Justitie a dat publicitatii, intr-un comunicat transmis miercuri, 12 aprilie 2017, decizia pronuntata de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala in urma sesizarii formulate de Curtea de Apel Timişoara, Sectia penala privind dezlegarea chestiunii de drept: „in ce masura tractorul agricol sau forestier condus pe drumurile publice devine asimilat autovehiculului, iar conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neinregistrat, potrivit legii, sau de catre o persoana care nu poseda permis de conducere intruneşte conditiile de tipicitate a infractiunilor prevazute de art. 334 alin. 1 din Codul penal, respectiv art. 335 alin. 1 din Codul penal”.


Decizia nr.11 a ICCJ in dosarul nr.347/1/2017

"Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Timişoara, Sectia penala, prin incheierea din data de 27 ianuarie 2017, in dosarul nr. 9349/325/2016, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept: „in ce masura tractorul agricol sau forestier condus pe drumurile publice devine asimilat autovehiculului, iar conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neinregistrat, potrivit legii, sau de catre o persoana care nu poseda permis de conducere intruneşte conditiile de tipicitate a infractiunilor prevazute de art. 334 alin. 1 din Codul penal, respectiv art. 335 alin. 1 din Codul penal” şi stabileşte:

In interpretarea notiunii de „autovehicul”, prevazuta de art.334 alin.1 din Codul penal şi art.335 alin.1 din Codul penal, raportat la art.6 pct.6 şi pct.30 din O.U.G. nr.195/2002, modificata şi completata prin OG nr.21/26.08.2014, conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neinmatriculat/neinregistrat potrivit legii sau de catre o persoana care nu poseda permis de conducere nu intruneşte conditiile de tipicitate ale infractiunilor prevazute de art. 334 alin. 1 din Codul penal, respectiv, de art. 335 alin. 1 din Codul penal.

Obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit dispozitiilor art. 477 alin. (3) din Codul de procedura penala".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.