ICCJ ataca la CCR legea pentru declasificarea protocoalelor SRI (Document)

Data: 20 November 2018, 16:10 | autor: L.J. | 1 comentarii | 451 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa de judecatoarea Cristina Tarcea (foto), ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei proiectul de lege pentru declasificarea protocoalelor pe care Serviciul Roman de Informatii le-a incheiat cu institutiile din justitie.


In demersul de atacare a legii la CCR, ICCJ invoca articolul 1, alineatul (5) din Constitutie: „In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie”. Respectivul alineat este adus in discutie atat in componenta sa referitoare la calitatea legii, cat si in componenta sa referitoare la principiul securitatii raporturilor juridice.

Mai departe, Inalta Curte face vorbire despre doua decizii ale Curtii Constitutionale: Decizia nr. 619/2016 si Decizia nr. 61/2018. Prima dintre ele prevede ca „legea trebuie sa intruneasca cele trei cerinte de calitate care rezulta din art. 1 alin. (5) din Constitutie - claritate, precizie si previzibilitate. (…) Curtea a stabilit ca cerinta de claritate a legii vizeaza caracterul neechivoc al obiectului reglementarii, cea de precizie se refera la exactitatea solutiei legislative alese si a limbajului folosit, in timp ce previzibilitatea legii priveste scopul si consecintele pe care le antreneaza”.

Comunicatul ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# ROSIU AUGUSTIN date 21 November 2018 03:01 0

AUTORII MINZERIEI ILEGALE,FALSE,NULE,PRIN CARE INCEARCA SA IMPIEDICE ILEGAL DECLASIFICAREA PROTOCOALELOR ILEGALE-SUNT VINOVATI,DIRECT INTERESATI SA NU SE AFLE ADEVARUL-SOLICIT SCRIS I.J,CSM,PICCJ-SANCTIONAREA SI DESTITUIREA DIN FUNCTIE,EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA SI TRIMITEREA IN JUDECATA URGENT A VINOVATILOR

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.