ICCJ a admis recursul declarat de un judecator impotriva hotararii prin care a fost sanctionat disciplinar de CSM (minuta)

Data: 18 August 2016, 16:34 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1146 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii a actualizat, marti 16 august 2016, comunicatul de presa prin care anunta sanctionarea disciplinara a judecatorului Adrian Curelea, din cadrul Tribunalului Mehedinti, informand ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul declarat de acesta impotriva hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM.


Comunicatul actualizat de CSM:

In sedinta din data de 21 octombrie 2015, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Curelea Adrian, judecator in cadrul Tribunalului Mehedinti si a aplicat acestuia sanctiunea disciplinara constand in avertisment.

Sectia pentru judecatori, in exercitarea rolului sau de instanta de judecata in materie disciplinara, a retinut savarsirea de catre domnul Curelea Adrian, judecator in cadrul Tribunalului Mehedinti, a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si n) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – 'manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu' si 'folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii'.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

UPDATE: 16 august 2016

Prin Decizia civila nr. 249 din 11 iulie 2016, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul nr. 133/1/2016, a fost admis recursul declarat de domnul judecator Curelea Adrian impotriva Hotararii nr. 28/J din 21 octombrie 2015 a Consiliului Superior al Magistraturii, Sectia pentru judecatori.

Decizia irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie caseaza in parte Hotararea atacata si in fond, a respins ca neintemeiata sanctiunea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. n)”.

Minuta deciziei civile a ICCJ nr. 249 din 11 iulie 2016:

Admite recursul declarat de CURELEA ADRIAN impotriva hotararii nr. 28 J din 21 octombrie 2015, pronuntata de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori in materie disciplinara. Caseaza in parte hotararea atacata si, in fond, respinge, ca neintemeiata, actiunea disciplinara exercitata impotriva judecatorului Curelea Adrian si pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. n) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Mentine celelalte dispozitii ale hotararii atacate.

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de INSPECTIA JUDICIARA impotriva hotararii nr. 28 J din 21 octombrie 2015, pronuntata de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori in materie disciplinara. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 11 iulie 2016”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.