ICCJ a ADMIS doua RIL-uri in materia procedurii civile

Data: 24 October 2016, 20:03 | autor: A.P. | 0 comentarii | 3850 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie-Completul pentru solutionarea recursurilor in interesul legii a admis, in sedinta de luni 24 octombrie 2016, doua recursuri in interesul legii formulate de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Brasov, respectiv, de Colegiul de conducere al instantei supreme.


Comunicatul ICCJ:

"In sedinta din 24 octombrie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii, legal constituit in fiecare dintre cauze, a solutionat doua recursuri in interesul legii, fiind pronuntate urmatoarele solutii:

Decizia nr. 19 in dosarul nr. 18/2016

Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Brasov si, in consecinta, stabileste ca:

Dispozitiile art 457 alin. (4) din Codul de procedura civila nu sunt aplicabile daca partea exercita o cale de atac neprevazuta de lege, diferita de cea corect mentionata in dispozitivul hotararii atacate.

In ipoteza in care partea exercita o cale de atac neprevazuta de lege, diferita de cea corect mentionata in dispozitivul hotararii atacate, instanta de control judiciar va respinge ca inadmisibila calea de atac neprevazuta de lege, potrivit art. 457 alin. (l) din Codul de procedura civila, in masura in care aceasta nu poate fi calificata prin aplicarea dispozitiilor art. 152 raportat la art. 22 alin. (4) din Codul de procedura civila.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 24 octombrie 2016.

Decizia nr. 20 in dosarul nr. 19/2016

Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al inaltei Curti de Casatie si Justitie si, in consecinta:

In interpretarea si aplicarea art. 915 alin. (2) din Codul de procedura civila, stabileste ca acordul partilor cu privire la alegerea instantei care urmeaza sa solutioneze actiunea de divort trebuie sa fie exprimat expres.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 24 octombrie 2016.

Dupa redactarea considerentelor si semnarea deciziilor, acestea se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I".

foto: jud. Cristina Tarcea, presedinte al ICCJ

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.