Iata proiectele candidatilor pentru functia de Procuror General

Data: 10 April 2019, 18:06 | autor: L.J. | 2 comentarii | 375 afisari

Lumea Juridica prezinta proiectele celor patru candidati la functia de Procuror General al Romaniei. Este vorba despre actualul Procuror General Augustin Lazar (foto), Daniel Horodniceanu, Marian Drilea si Gabriela Scutea.


Asa cum se stie, miercuri, 10 aprilie 2019, la sediul Ministerului Justitiei a avut loc interviul sustinut de cei patru procurori. In cele din urma, ministrul Justitiei Tudorel Toader a decis sa reia procedura, pe motiv ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare pentru a fi numit la sefia Ministerului Public.

“Ministerul Justitiei a organizat, in perioada 13.03.2019 -10.04.2019, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va deveni vacanta incepand cu data de 28 aprilie 2019.

Selectia s-a desfasurat in conditiile prevazute de art. 54 alin. (1) si alin. ( 11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in acest scop fiind intocmite Standardele de organizare si desfasurare a selectiei candidatilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Standardele de evaluare a interviului sustinut in cadrul selectiei candidatilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ca urmare, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie dintre candidatii participanti, procedura urmand a fi reluata potrivit calendarului ce va fi comunicat ulterior”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Iata proiectele celor patru candidati:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# gelu date 11 April 2019 10:54 0

CSM, Sectia de Procurori, e in cardasie cu fostul criminal tortionar de la Aiud Augustin Lazar. Deoarece aceasta sectie ar fi trebuit sa sesizeze de indata Inspectia Judiciara inca de la aparitia informatiei cum ca hoasca vopsita de astazi aflata in fruntea PICCJ a fost Procuror Delegat la aceasta inchisoarea pentru schinguit si asasinat dusmanii de clasa. Pentru ca Inspectia Judiciara sa cercerceteza activitatea lui Laza Augustin la Aiud din punct de vedere a incalcarii drepturilor omului comise de acesta pe cand ocupa aceasta fucntie. Cu atat mai mault cu cat, fostii detinuti politici si de drept comun au spus cu subiect si predicat cum ca in perioada in care Augustin Lazar detinea aceasta functie au fost omorati in bataie doi detinuti si erau de asemenea violate detinutele de catre mai marii si gardienii inchisorii, fapte incuviintate de Augustin Lazar si musamalizate de acesta. Poate si Augustin Lazar participa la aceste violuri. Aceeasi reactie trebuia s-o aiba si Tudorel Toader deoarece acesta trebuia sa trimita grupul de control al ministrului ca sa cerceteze activitatea lui Lazar Augustin la Aiud in acea perioada din prima clipa a izbucnirii scandalului. Ca sa nu mai vorbim de tacerea complice a lui Klauss Werner Johannis, Presedintele Romaniei care in ciuda scandalului continua sa nu-l demita pe Lazar Augustin de la sefia PICCJ. Neactionand in acest fel atat, procurorii din CSM, Tudorel Toader cat si Jonannis Werner Klauss nu fac altceva decat sa-l acopere pe criminalului Lazar Augusstin in crimele comise de acesta ca Procuror Delegat la Aiud. Sau Dragnia e de vina de faptele comise de Lazar Augustin??? Si atunci inteleg de ce autoritatile judiciare continua sa inchida ochii la crimele lui Augustin Lazar de acum 30 de ani.

# DODI date 10 April 2019 21:17 0

Păcat că dorelul justiției române în ”verticalitatea și celeritatea” ce-l caracterizează a renunțat la articolele din OUG care nu mai permitea delegarea în funcțiile vacante. Neînchizând la timp ușa de la Cutia Pandorei a început la CSM să curgă pe bandă rulantă delegările pe funcții în condițiile în care nu s-a demarat nici un concurs efectiv de ocuparea posturilor vacante. Credeam că dorel merge cu frâna de mână trasă. Dimpotrivă el nu merge fiind tras de mânecă. El știe mai bine de cine!

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.