Iata OUG 90/2018 pentru operationalizarea Sectiei de investigare a magistratilor (Document)

Data: 11 October 2018, 13:49 | autor: L.J. | 0 comentarii | 933 afisari

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 90/2018 privind masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 862 de miercuri, 10 octombrie 2018.


Actul normativ – initiat de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader (foto), si adoptat in sedinta de miercuri a Executivului – stipuleaza la art. I ca sectia functioneaza cu un numar de 15 posturi de procuror. Acest aspect vine sa clarifice prevederea art. 88/2, alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara: „Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie functioneaza cu un numar maxim de 15 procurori”.

Tot in Legea 304/2004, art. 88/3 prevede ca procurorul-sef al sectiei „este numit in functie de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in urma unui concurs”. La randul ei, Ordonanta 90/2018 arata ce se va intampla pana la organizarea respectivului concurs: „Pana la finalizarea concursurilor organizate pentru numirea in functiile de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie si a celor de executie de procuror in cadrul sectiei si validarea rezultatelor acestora, functiile de procuror-sef si cel putin o treime din functiile de executie de procuror vor fi exercitate provizoriu de procurori care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru numirea in aceste functii, selectati de comisia de concurs constituita in conditiile art. 88/3 alin. (2) din Legea nr. 304/2004”.

De asemenea, OUG 90/2018 arata fara echivoc ca odata cu infiintarea sectiei de anchetat magistrati, aceasta preia toate dosarele vizand judecatori si procurori aflate pana acum in lucru la DNA sau la alte unitati de parchet.

Textul integral al ordonantei (gasiti la finalul articolului fotocopia din Monitorul Oficial):

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.