Hotarare de Guvern privind o veche promisiune facuta magistratilor

Data: 12 August 2019, 18:00 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1284 afisari

Ministerul Justitiei – condus de Ana Birchall (foto) – a anuntat luni, 12 august 2019, ca Guvernul a adoptat o hotarare privind o veche promisiune lansata pentru magistrati.


Este vorba despre proiectul imobiliar „Cartierul pentru Justitie”, in cadrul caruia ar urma sa fie construite mai multe sedii de institutii din sistemul judiciar, pe un teren de aproape 11 hectare din centrul Bucurestilor (zona Esplanada, aproape de Piata Unirii). Promisiunea a fost lansata in decembrie 2014 de catre ministrul Justitiei de la acea vreme, Robert Cazanciuc. Proiectul a fost avizat de catre Executiv in octombrie 2015, dar a intampinat greutati in 2016, ministrul Raluca Pruna declarand ca existau neclaritati cu privire la regimul juridic al terenurilor, Ministerul Justitiei fiind in acea perioada in cautare de solutii alaturi de Ministerul Dezvoltarii Regionale.

In noiembrie 2017, Guvernul a aprobat memorandumul elaborat de Ministerul Justitiei privind situatia amplasamentului „Esplanada”, in cadrul unui program de reconversie functionala. Ministrul Justitiei din acel moment, Tudorel Toader, a declarat ca MJ urma sa preia intreaga suprafata de 10,7 hectare, nu doar doua dintre ele, asa cum se gandise Cazanciuc.

Luni, 12 august 2019,

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.