GRECO, 3 nemultumiri privind Romania. Legatura cu 2 ONG-uri controversate

Data: 09 July 2019, 13:59 | autor: L.J. | 0 comentarii | 934 afisari

Ministerul Justitiei a publicat marti, 9 iulie 2019, raportul Grupului de State impotriva Coruptiei (GRECO) cu privire la Romania.


GRECO – condus de judecatorul Marin Mrcela (foto), vicepresedinte al Curtii Supreme din Croatia – are trei nemultumiri majore in legatura cu reformele intreprinse in ultimii doi ani si jumatate in legatura cu sistemul judiciar din Romania.

Actualul raport – din 21 iunie 2019 – este unul de „follow-up” (de continuare) la raportul ad hoc adoptat in data de 23 martie 2018.

Inca de la inceputul documentului de fata, GRECO mentioneaza ca a luat in considerare ultimul raport MCV in legatura cu Romania, opinia Comisiei de la Venetia privind modificarea legilor justitiei, opinia Biroului Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni (CCPE), precum si pe cea a Biroului Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni (CCJE). CCPE si CCJE au emis punctele de vedere la solicitarea a doua asociatii din Romania: Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor, respectiv Forumul Judecatorilor din Romania. Primul ONG a fost infiintat de catre procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, iar al doilea – de judecatorul CAB Dragos Calin. Aceste doua ONG-uri au organizat mai multe proteste impotriva amendamentelor de la legile justitiei, Codul penal si cel de procedura penala.

In ceea ce priveste principalele nemultumiri ale GRECO incluse in raportul de fata, ele se refera la

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.