Ghid pentru sesizarea Inspectiei Judiciare

Data: 13 august 2018, 15:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1134 afisari

Inspectia Judiciara a CSM a dat publicitatii ghidul persoanelor interesate sa-i sesizeze pe inspectori cu privire la abaterile judecatorilor si procurorilor.


In principal, Inspectia Judiciara solutioneaza sesizarile privind activitatea sau conduita necorespunzatoare a judecatorilor si procurorilor, precum si a magistratilor-asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sau incalcarea obligatiilor profesionale ale acestora in raporturile cu justitiabilii.

Potrivit IJ, in cazurile in care ministrul Justitiei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau, dupa caz, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt titulari ai actiunii disciplinare, acestia pot sesiza Inspectia Judiciara in legatura cu abaterile disciplinare savarsite de judecatori si procurori.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.