Fostul sef al SIIJ nu renunta. Ce a cerut CSM

Data: 15 iunie 2020, 15:57 | autor: L.J. | 0 comentarii | 448 afisari

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie in sedinta din 16 iunie 2020 cererea fostului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie Gheorghe Stan (foto), in prezent judecator CCR.Acesta solicita rezervarea unui post de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pana la incetarea mandatului de judecator la Curtea Constitutionala.

Este a doua cerere facuta de Gheorghe Stan in aceasta privinta. In decembrie 2019, Plenul CSM a decis, cu majoritate de voturi, sa respinga cererea fostului sef al SIIJ.


Reamintim ca in 12 iunie 2019, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Gheorghe Stan, ca urmare a numirii in functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, incepand cu data de 15 iunie 2019, si a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberare din functie.

In 7 mai 2019, Camera Deputatilor a decis numirea lui Gheorghe Stan ca judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, acesta inlocuindu-l pe judecatorul Stefan Minea, al carui mandat a expirat in 15 iunie 2019.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.