Fostul sef al DIICOT nu se da batut dupa ce si-a luat reject de la CSM

Data: 31 august 2020, 17:09 | autor: L.J. | 0 comentarii | 13195 afisari

Fostul sef al DIICOT Felix Banila (foto) nu renunta la lupta cu procurorii din CSM dupa ce in 5 mai 2020 i-a fost respinsa cererea prin care solicita recunoasterea gradului profesional corespunzator Parchetului de  pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.Banila si-a motivat cererea prin faptul ca a ocupat functia de sef al DIICOT si pentru a nu vulnerabiliza actele intocmite/verificate sub aspectul legalitatii si temeiniciei in aceasta calitate, solicita recunoasterea gradului profesional corespunzator PICCJ.


Astfel, in sedinta din 3 septembrie 2020, Sectia pentru procurori va lua in discutie  “plangerea prealabila formulata de domnul BANILA OLIVER-FELIX, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, impotriva Hotararii nr. 418/05.05.2020 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”.

Este vorba despre hotararea prin care i-a fosr respinsa solicitarea de recunoastere gradului profesional PICCJ.

CSM arata in decizia de respingere ca: "dobandirea de iure a unui grad profesional de catre un procuror numit intr-o functie de conducere la un parchet ierarhic superior ar fi trebuit stipulata in mod expres de leguiuitor. In lipsa unei dispozitii normative exprese, calificarea vointei legiuitorului drept o prezumtie in acest sens nu are temei”.

Probabil ca daca nu va avea suces nici de aceasta data, Banila va apela la instanta, asa cum a facut si fosta sefa DNA Laura Kovesi, si era respinsa de CSM in aceasta privinta.

Kovesi s-a adresat instantei, iar in aprilie 2019, Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza si a obligat CSM sa-i recunoasca gradul profesional.

>>Hotararea CSM

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.