FLAGRANT SI RETINERE PENTRU TRAFIC DE INFLUENTA - Ordonanta nr. 10 din 19.03.2014 a procurorului DNA Dan Badea, de retinere pentru 24 de ore a presedintelui CCIR Mihail Vlasov: "A pretins numitului P.G.I. suma de 1.000.000 euro, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei"

Data: 06 August 2015, 17:03 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1228 afisari

Prin ordonanta nr. 10 intocmita in data de 19 martie 2014, Directia Nationala Anticoruptie-Sectia de combatere a coruptiei a dispus retinerea, pe o durata de 24 de ore, a lui Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru trafic de influenta.


proc. Dan BADEA

Dispozitivul ordonantei:

"1. Retinerea inculpatului Vlasov Mihail (...), pe o durata de 24 de ore, incepand de la data de 19.03.2014, ora 00:35, pana la data de 20.03.2014, ora 00:35.

2. Organele de politie il vor retine si il vor preda pe inculpat la DGPMB Serviciul Independent de retinere si arestare preventiva, care ne va inainta dovada de executare a masurii retinerii.

3. Cate un exemplar al prezentei ordonante se inmaneaza inculpatului si DGPMB Serviciul independent de retinere si arestare preventiva, in vederea punerii in executare".

>>Ordonanta de retinere nr. 10/19.03.2014 intocmita de procurorul DNA Dan Badea, in dosarul nr. 115/P/2014

Extras din ordonanta:

"Pentru primirea sumei de 200.000 euro, numitul Vlasov Mihail i-a solicitat numitului Petroczki Gheza Iosif sa se deplaseze in afara imobilului impreuna cu Onofrei Adrian Ioan, urmand ca acesta sa primeasca efectiv suma de 200.000 euro.

Dupa achitarea consumatiei, numitul Petroczki Gheza Iosif s-a deplasat alaturi de numitul Onofrei Adrian Ioan la autoturismul lui Petroczki Gheza Iosif unde Onofrei Adrian Ioan a primit suma de 200.000 euro impachetata intr-o punga de culoare rosie cu inscriptia 'Ati vazut!? Noi suntem solutia! Va multumim!'.

Imediat, Onofrei Adrian Ioan s-a deplasat la autoturismul marca Porsche Cayenne cu nr. de inmatriculare (…), unde se afla si numitul Vlasov Mihail.

La acest moment, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante, in autoturismul antementionat fiind identificata suma de 200.000 euro aflata in punga de culoare rosie cu inscriptia 'Ati vazut!? Noi suntem solutia! Va multumim!'".

>>ADMITEREA PROPUNERII DE ARESTARE PREVENTIVA DUPA FLAGRANT. CAZUL MIHAIL VLASOV – CAB, incheierea din 19.03.2014

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.