FAPTA NU EXISTA – Sentinta Tribunalului Suceava in dosarul 4224/86/2016 privind infractiunea de luare de mita: ”Se retine cu certitudine ca inregistrarea camerelor de supraveghere amplasate in Punctul Vamal Siret nu confirma comiterea infractiunii de luare de mita de catre inculpat, din contra, din cuprinsul acestei inregistrari, rezulta cu claritate ca acest inculpat nu a verificat autoturismul persoanei care tranzita vama la momentul respectiv”

Data: 18 May 2018, 12:02 | autor: L.J. | 0 comentarii | 819 afisari

Prin sentinta penala 131 in dosarul 4224/86/2016, Tribunalul Suceava a dispus, in baza art. 16. alin. 1 litera a, care prevede: “fapta nu exista”, achitarea lui Dumitru Nicolaica, inspector la Biroul Vamal Siret, acuzat de luare de mita.

Procurorii DNA au retinut in rechizitoriu ca vamesul ar fi primit o sacosa cu alimente in valoare de 50 de lei: “La data de 16.02.2009, inculpatul Nicolaica Dumitru, in calitate de lucrator vamal in cadrul Biroului Vamal Siret, a primit de la un martor denuntator o sacosa cu produse alimentare pentru a - i permite acestuia trecerea prin punctul vamal cu bunuri accizabile fara a se dispune masuri legale fata de aceasta”.

Tribunalul Suceava. Sentinta penala 131

Stadiu procesual: Fond

Obiectul dosarului: luarea de mita (art.289 NCP)

Solutia pe scurt:

“In temeiul art. 396 al. 5 Cod de procedura penala raportat la art. 16 al. 1 lit. a Cod de procedura penala, achita inculpatul NICOLAICA DUMITRU, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de luare de mita (un act material), fapta prev. de art. 289 alin.1 Cod penal rap. la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 modificata, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal. Respinge solicitarea de aplicare a masurii de siguranta a confiscarii speciale, a sumei de 50 lei, ca neintemeiata. in temeiul art. 274 al. 3 Cod de procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare”.

Extras din sentinta:

La data de 16.02.2009 inculpatul N. D. avea calitatea de functionar public cu atributii de control, respectiv de inspector vamal in cadrul A.N.A.F. - Autoritatea Nationala a Vamilor, Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale - Biroul Vamal Siret, asa cum rezulta din fisa postului nr. 1405/2008 fila 586 vol. II din dosar, dar si din cuprinsul procesului verbal de analiza a planificarii serviciilor in cadrul PTF. Siret, fila 160 vol. VII din dosar.


 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.