FALS INTELECTUAL – Rechizitoriul DNA prin care a fost trimisa in judecata Bolos Florita – judecator in cadrul Judecatoriei Ineu la data faptelor: “A pronuntat 44 hotarari judecatoresti prin care in mod nelegal s-a transferat in patrimoniul reclamantului dreptul de proprietate asupra a 188 parcele de teren”

Data: 15 October 2018, 11:18 | autor: L.J. | 0 comentarii | 387 afisari

Prin rechizitoriul din 05.05. 2018 in dosarul 11/P/2018, DNA a trimis -o in judecata pe Bolos Florita – judecator in cadrul Judecatoriei Ineu la data faptelor – pentru abuz in serviciu si fals intelectual.

Procurorii DNA au retinut in rechizitoriu urmatoarea stare de fapt: “Din probele administrate rezulta ca inculpata Bolos Florita, magistrat judecator la Judecatoria Ineu la data comiterii faptelor, a pronuntat in perioada 2009-2011 un numar de 44 hotarari judecatoresti prin care in mod nelegal s-a transferat in patrimoniul reclamantului din cauzele civile respective dreptul de proprietate asupra a 188 parcele de teren (in total 232,25 hectare) situat in extravilanul comunei Zarand, judetul Arad, care au facut obiectul judecatii, prin incalcarea si ignorarea normelor procesual civile imperative in ceea ce priveste competenta teritoriala si fara ca la dosar sa existe dovada platii taxelor judiciare de timbru si timbru judiciar mobil si, in felul acesta, s-a prejudiciat unitatea administrativ teritoriala unde avea domiciliul/resedinta/sediul reclamantul din cauze, prin faptul ca nu s-au incasat la bugetul local (U.A.T. orasul (.....), judetul Arad) sumele corespunzatoare taxelor aferente – 33.336,76 lei. De asemenea, solutiile din cauzele civile au fost pronuntate de inculpata in absenta persoanelor care in mod real au avut calitatea de parti (inclusiv titularii dreptului de proprietate inscrisi titlurile de proprietate) si a probelor necesare adoptarii unor solutii juste, pronuntand astfel hotarari contrare legii, prin care reclamantul a dobandit dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren care au facut obiectul judecatii”.

Solutia:

“Dispun:

Trimiterea in judecata a inculpatei Bolos Florita – (.....) pentru comiterea infractiunilor de:

- abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata (44 acte materiale), prev. art.248 din C.pen. (1969) rap. la art.13/2 din Legea nr.78/2000, cu aplic. art.41 al.2 C.pen.(1969);

- fals intelectual in forma continuata (44 acte materiale), prev. de art.289 alin.1 din C.pen. (1969), cu aplic. art.41 al.2 C.pen.(1969);

- abuz in serviciu contra intereselor publice, prev. art.248 din C.pen. (1969) rap. la art.13/2 din Legea nr.78/2000

- cu aplic art.33lit.a din C.pen. (1969)

(.....)

In temeiul dispozitiilor art.329 C.pr.pen., prezentul rechizitoriu insotit de o copie certificata si de dosarul cauzei se transmite Curtii de Apel Timisoara, instanta competenta sa judece cauza in fond, potrivit art.38 lit.c C.pr.pen. rap. la art.41 alin.1 lit.a, b si c C.pr.pen., urmand a fi citate urmatoarele persoane:

Inculpata:

Bolos Florita – (.....)

Conform prevederilor art. 274 alin.1 C.pr.pen., cheltuielile judiciare in cuantum de 9.000 lei vor fi suportate de inculpata”.

Extras din rechizitoriu:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.