EXTRADAREA JURNALISTULUI TURC

Data: 20 February 2019, 14:07 | autor: L.J. | 0 comentarii | 295 afisari

Prin sentinta penala nr. 285/F pronuntata pe 14 decembrie 2018 in dosarul nr. 8494/2/2018 (numar vechi: 3529/2018), judecatoarea Doinita-Luminita Nitu de la Sectia a II-a Penala a Curtii de Apel Bucuresti a respins solicitarea autoritatilor din Turcia privind extradarea jurnalistului Kamil Demirkaya.


Extradarea a fost ceruta in vederea arestarii preventive intr-un dosar privind presupusa apartenenta a lui Demirkaya la o grupare terorista inarmata, infractiune prevazuta de art. 314/2 din Codul penal turc si pedepsita cu inchisoarea de la 5 la 10 ani.

In esenta, judecatoarea si-a bazat decizia de a respinge cererea de extradare pe faptul ca autoritatile din Turcia au suspendat aplicarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului pe durata starii de urgenta, continuand masurile represive la adresa oricarei persoane banuite de a avea legaturi cu miscarea clericului Fethullah Gulen, de opozitie fata de regimul presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

In motivarea sentintei penale, instanta retine ca persoana extradabila a precizat ca intelege sa nu formuleze contestatie. De asemenea, procurorul de sedinta a solicitat respingerea cererii de extradare.

Judecator: Doinita-Luminita Nitu

Minuta CAB:

In baza art.52 alin. 1 lit.c si alin. 7 din Legea nr.302/2004, republicata, constata ca nu sunt indeplinite conditiile extradarii cu privire la cetateanul turc DEMIRKAYA KAMIL. Respinge sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Respinge cererea de extradare formulata de autoritatile judiciare din Republica Turcia cu privire la cetateanul turc DEMIRKAYA KAMIL. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cheltuielile cu onorariul interpretilor de limba turca, pentru un interval de 2 ore pentru fiecare interpret (de la termenele din 06.12.2018 si 14.12.2018) ,raman in sarcina statului si se suporta din fondul cheltuielilor judiciare special alocat. Cu drept de contestatie in termen de 5 zile de la pronuntare, in conditiile art. 52 alin.8 din Legea nr.302/2004, republicata. Pronuntata in sedinta publica, azi, 14.12.2018”.

Extras din sentinta:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.