Exista speranta pentru SIIJ (Document)

Data: 09 februarie 2021, 18:47 | autor: L.J. | 0 comentarii | 4085 afisari

Exista speranta in ceea ce priveste Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.


Joi, 11 februarie 2021, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va dezbate unul dintre cele doua proiecte de lege privind desfiintarea SIIJ. Este vorba despre initiativa fostului ministru al Justitiei Catalin Predoiu, dusa mai departe de catre actualul ministru Stelian Ion.

Amintim ca Plenul CSM a avizat deja negativ un proiect asemanator, la 20 mai 2020. Atunci era vorba despre proiectul initiat de catre parlamentarii USR si deputata ex-PSD Ana Birchall.

Revenind la ziua de joi, trebuie sa spunem ca luni, 8 februarie 2021, Comisia nr. 1 comuna „Legislatie si cooperare interinstitutionala” din cadrul CSM a decis transmiterea catre Plenul CSM a patru propuneri privind proiectul. Primele trei au in vedere avizarea pozitiva, pozitiva cu observatii sau negativa, in timp ce ultima propunere suna in felul urmator: „nu se impune exprimarea unui aviz, avand in vedere ca o propunere similara a fost avizata negativ anterior de catre CSM”.

* Cititi aici intreaga minuta a Comisiei 1

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.