EXECUTARE SILITA - “Se impune admiterea apelului”

Data: 10 May 2019, 12:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 470 afisari

Prin Decizia din 04.10.2017, Tribunalul Bucuresti a admis apelul declarat de apelantul-creditor.

Prin incheierea din data de... Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a respins cererea de incuviintare a executarii silite a titlului executoriu incheiat intre debitor si..., pentru suma de... ce se actualizeaza cu dobanzi si penalitati conform titlului executoriu pana la plata integrala a debitului, precum si pentru toate cheltuielile de executare aferente, formulata de... pentru creditoarea, prin avocat, privind pe debitor, ca neintemeiata.
Instanta a retinut ca, in cauza, intre..., in calitate de emitent card, si debitor, in calitate posesor principal de card, a fost incheiat... Ulterior, creanta rezultata din acest contract a facut obiectul Contractului de cesiune creante incheiat intre... in calitate de cedent, si creditoarea, in calitate de cesionar, fiind inscrisa in Arhiva electronica de garantii reale mobiliare la data de ……., debitorul fiind notificat despre aceasta cesiune.

Instanta apreciaza ca cesionarea mentionata invedereaza in persoana creditoarei calitatea de „entitate care desfasoara activitatea de recuperare creante”, asa cum este definita aceasta prin dispozitiile art. 3 pct. 29 din O.U.G. nr. 52/2016 („persoana juridica, alta decat creditorul, cu un capital social minim subscris si varsat ce nu poate fi mai mic de 500.000 lei, care desfasoara activitatea de recuperare creante si/sau care obtine drepturile, conform art. 58 alin. (4), asupra unor debite scadente ce rezulta din contractele de credit”), or, potrivit dispozitiilor art. 951 alin. 1 din O.U.G. nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, asa cum a fost modificata si completata prin O.U.G. nr. 52/2016, incepand cu data de 1 ianuarie 2017 activitatea de recuperare de creante nu se poate desfasura decat de acele entitati care sunt inregistrate la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. 

Minuta Tribunalului Bucuresti:

“In majoritate;

Admite apelul declarat de apelantul-creditor impotriva incheierii pronuntata de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti. Schimba incheierea civila apelata in sensul ca admite cererea. incuviinteaza executarea silita a titlului executoriu, plus cheltuieli de executare, in toate formele de executare. Definitiva”.

Extras din decizia Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.