EXECUTARE SILITA - “Nu se poate vorbi despre temeinicia unei cereri de revizuire”

Data: 19 August 2019, 12:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 317 afisari

Prin Sentinta din 8 februarue 2019, Tribunalul Bucuresti a respins cererea de revizuire.

Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatorei Sectorului 3 Bucuresti, disjunsa din dosarul nr..., revizuenta a solicitat, in contradictoriu cu intimata revizuirea hotararii pronuntate asupra fondului in dosarul nr...In motivare, revizuenta a aratat, in esenta, ca in dosar a fost respinsa cererea intimatei ca neintemeiata, iar in dosarul nr... a fost admisa cererea intimatei si dispusa investirea cu formula executorie.

A concluzionat revizuenta ca exista hotarari definitive potrivnice, date de aceeasi instanta, care incalca autoritatea de lucru judecat a primei hotarari din dosarul nr... producandu-si efectele si la data formularii cererii.

In drept nu au fost invocate dispozitii legale cu privire la cererea de revizuire.

Prin sentinta civila nr... pronuntata de Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a fost admisa exceptia necompetentei materiale invocata din oficiu si a fost declinata competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Bucuresti.
Pentru a pronunta aceasta solutie, instanta a retinut ca motivul de revizuire invocat prin cererea de chemare in judecata - exista hotarari definitive potrivnice, date de aceeasi instanta, care incalca autoritatea de lucru judecat a primei hotarari din dosarul nr... are la baza dispozitiile art. 509 alin. 1 pct. 8 Cod procedura civila conform caruia revizuirea unei hotarari pronuntate asupra fondului sau care evoca fondul poate fi ceruta daca exista hotarari definitive potrivnice, date de instante de acelasi grad sau de grade diferite, care incalca autoritatea de lucru judecat a primei hotarari.

Potrivit art. 510 alin. 2 Cod procedura civila, in cazul dispozitiilor art. 509 alin. 1 pct. 8, cererea de revizuire se va indrepta la instanta mai mare in grad fata de instanta care a dat prima hotarare. Daca una dintre instantele de recurs la care se refera aceste dispozitii este Inalta Curte de Casatie si Justitie, cererea de revizuire se va judeca de aceasta instanta.

Minuta Tribunalului Bucuresti:

“Respinge cererea de revizuire formulata de revizuenta ca neintemeiata. Definitiva”.

Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.