Exclusiv! Victorie in instanta pentru fostul procuror DNA Gheorghe Popovici

Data: 14 May 2019, 15:33 | autor: L.J. | 0 comentarii | 509 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat luni, 13 mai 2019, in procesul dintre fostul sef al Sectiei I din DNA, procurorul Gheorghe Popovici (foto), si Inspectia Judiciara.


Este vorba despre procesul in care Inspectia Judiciara a atacat cu recurs Hotararea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din 21 noiembrie 2018 prin care a fost respinsa actiunea disciplinara impotriva lui Gheorghe Popovici. Fostul sef al Sectiei I din DNA a fost acuzat de catre Inspectia Judiciara de comiterea abaterii disciplinare prevazute la articolul 99, litera t), teza a II-a, raportat la art. 99/1, alin. 2 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata. Concret, Gheorghe Popovici a fost acuzat ca a mintit un justitiabil ca nu a fost supravegheat tehnic, printr-o adresa pe care a semnat-o, desi realitatea era cu totul alta.

Iata prevederile legale invocate:

Articolul 99 - "Constituie abateri disciplinare: (…)

t) exercitarea functiei cu (...) grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala.

Articolul 99/1 - (2) Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

In urma dezbaterilor, Inalta Curte a

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.