Exceptie de neconstitutionalitate, admisa de CCR

Data: 14 ianuarie 2020, 15:36 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1333 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei condusa de Valer Dorneanu (foto) a luat in discutie marti, 14 ianuarie 2019, sesizarea privind neconstitutionalitatea unor prevederi din Legea contenciosului administrativ.


In urma dezbaterilor, CCR a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca sintagma „are semnificatia concilierii in cazul litigiilor comerciale, dispozitiile Codului de procedura civila fiind aplicabile in mod corespunzator” din cuprinsul dispozitiilor art.7 alin.(6), art. 11 alin.(1) lit.e) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, in redactarea anterioara modificarii prin Legea nr. 212/2018, precum si sintagma „data incheierii procesului-verbal de conciliere” din art.11 alin.(2) din Legea nr.554/2004 sunt neconstitutionale.

CCR a mai constatat ca dispozitiile art.7 alin.(6) din Legea contenciosului administrativ nr.554/2004, in redactarea anterioara modificarii prin Legea nr.212/2018, sunt constitutionale numai in masura in care nu impun autoritatii publice contractante parcurgerea procedurii prealabile.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.