Esec pentru procurorul Lucian Onea la Inalta Curte

Data: 29 iunie 2020, 16:13 | autor: L.J. | 0 comentarii | 978 afisari

Procurorul Lucian Onea (foto), fostul sef al DNA Ploiesti, in prezent suspendat din functie dupa ce a fost trimis in judecata, alaturi de fostul procuror Mircea Negulescu, de catre procuroarea Adina Florea de la SIIJ pentru mai multe acuzatii, printre care represiune nedreapta  si cercetare abuziva, a aflat decizia Inaltei Curti.Onea a contestat la Inalta Curte Hotararea 26 din 19 februarie 2019 a Plenului CSM.

Este vorba despre Hotararea prin care au fost validate numirile in functii de executie in cadrul SIIJ a procurorilor Adina Florea, Mihaiela Iorga-Moraru, Sorin Eugen Iasinovschi, Zarafina Puiu si Marin Nicolae.

Practic, fostul sef al DNA a contestat legalitatea Hotararii prin care a fost numita in functia de procuror al SIIJ Adina Florea, procuroarea care l-a trimis in judecata.

Numai ca in 23 iunie 2020, contestatia formulata de Lucian Onea a fost respinsa, solutia fiind definitiva.

Iata minuta Inaltei Curti in dosarul 3281/1/2019:

“Respinge cererea de repunere in termenul de exercitare a contestatiei. Admite exceptia tardivitatii formularii contestatiei. Respinge contestatia formulata de contestatorul Onea Lucian Gabriel impotriva Hotararii Consiliului Superior al Magistraturii nr. 26/19.02.2019, ca tardiv formulata. Definitiva".
 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.