ccf

E inadmisibil ca CCR sa constate incalcarea in masa a unor drepturi fundamentale, iar Statul sa nu ia de indata masuri de remediere

Data: 28 January 2019, 12:16 | autor: Av. Adrian Toni NEACSU | 1 comentarii | 1618 afisari

Argumentele din trecut ale Curtii Constitutionale pentru constitutionalitatea viitoarei Ordonante de urgenta in problema completelor de 5 judecatori.


Observ ca este o adevarata vanatoare de motive care ar face ca anuntata Ordonanta de urgenta a Guvernului privind repunerea in termenul de contestatie in anulare pentru toate hotararile judecatoresti pronuntate de complete nelegal constituite sa fie ba neconstitutionala (incalca Constitutia Romaniei), ba neconventionala (incalca CEDO).

S-au pus pe scotocit in arhive asociatii profesionale ale magistratilor (FJR, foarte recenta Asociatie a Procurorilor), ONG-urile rezistente din justitie (VedemJust) sau judecatori militanti pe frontul anti-Guvern (Cristi Danilet si Bogdan Mateescu).

Cercetarile lor sunt bine mediatizate de acea parte a presei care duce greul opozitiei politice in Romania, suplinind lipsa de resurse a opozitiei reale (Ziare.com, G4media ori Hotnews).

Totul a culminat cu un material revoltator, publicat pe obscura Politeia.org, dar preluat de presa centrala, prin care se instiga la nerespectarea de catre judecatori si instante a inca neadoptatei Ordonante de urgenta.

Se stabileste si un plan (suntem evident in zona de intelligence) de boicotare a ordonantei: provocarea unui Recurs in interesul legii la ICCJ, suspendarea la nivelul instantelor a aplicarii ordonantei, sesizarea de catre conducerea ICCJ a Curtii Constitutionale cu un conflict juridic de natura constitutionala. Totul sub semnul unui indemn la nesupunere juridica a judecatorilor: "Judecatori, fiti independenti! Nu aplicati OUG-uri neconstitutionale!"

In acest delir al cautarii prin documente juridice au fost scoase la suprafata si prezentate ca fiind infailibile cateva decizii ale Curtii Constitutionale, o decizie veche CEDO privind Romania (Brumarescu 1999) si o alta tot de la CEDO privind Bulgaria (Tsanova-Gecheva, 2015).

De partea cealalta, ministrul justitiei s-a limitat la a da "scurte precizari", de altfel corecte, pe Facebook.

In realitate, este nu numai constitutional, dar si obligatoriu ca Guvernul, in regim de urgenta, sa reglementeze remedii pentru incalcarile grave si sistematice ale dreptului la un proces echitabil care au avut loc la ICCJ incepand din 1.02.2014.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Grosz Iosif date 28 January 2019 17:41 0

Alo Guvernul!!!!Se aude???Faceti ceea ce trebuie sa faceti!!!Si faceti cit mai repede!!!!

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.