DREPTURI DE AUTOR – Sentinta Tribunalului Bucuresti prin care parata a fost obligata la plata catre reclamanta a remuneratiei datorata pentru comunicarea publica a fonogramelor: “In incinta spatiului administrat - salon frizerie - parata comunica public fonograme de comert/fonograme publicate in scop comercial”

Data: 30 October 2018, 12:07 | autor: L.J. | 0 comentarii | 327 afisari

Tribunalul Bucuresti a admis in 02.09.2018 actiunea reclamantului in contradictoriu cu parata. A obligat parata la plata catre reclamanta a sumei de...lei, reprezentand remuneratie datorata pentru comunicarea publica de catre parata a fonogramelor, precum si a prestatiilor artistice din domeniul audiovizual, in spatiile detinute.
Prin cererea inregistrata la data de 28.02.2018, pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a III-a civila, reclamantul..., in contradictoriu cu parata..., a solicitat:
-obligarea paratei la plata sumei de... lei (cu TVA inclus) reprezentand remuneratie datorata artistilor interpreti sau executanti pentru comunicarea publica a fonogramelor de comert/fonogramelor publicate in scop comercial/fonogramelor sau a reproducerilor acestora si a prestatiilor artistice din domeniul audiovizual, in perioada...;
-obligarea paratei la plata penalitatilor de intarziere in cuantum de...lei calculate pana la data de..., şi in continuare pana la recuperarea integrala a remuneratiei datorate;
-obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata, conform art. 453 Cod Proc. Civ.

In motivare reclamanta a aratat ca este un organism de gestiune colectiva infiintat in temeiul Legii nr. 21/1924 privind asociatiile şi fundatiile, abrogata prin O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociatii şi fundatii, organism care functioneaza pe piata inca din anul 1996 conform dispozitiilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu avizul... materializat in Decizia nr. 4/1997.
Obiectul de activitate este de a colecta si repartiza remuneratiile cuvenite titularilor de drepturi conexe dreptului de autor, artisti interpreti sau executanti, ale caror prestatii artistice sunt utilizate pe teritoriul Romaniei. Totodata, este organismul de gestiune colectiva reprezentativ pe teritoriul Romaniei, calitate dobandita da urmare a indeplinirii criteriilor de reprezentativitate prevazute de Legea nr. 8/1996 şi verificate de... (inclusiv daca reclamantul are conventii incheiate cu organisme similare ofline, potrivit art. 130 alin 1 litera „c" din lege).

Minuta Tribunalului Bucuresti

“In numele legii

Hotaraste:

Admite actiunea reclamantului in contradictoriu cu parata. Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de...lei, reprezentand remuneratie datorata pentru comunicarea publica de catre parata a fonogramelor, precum şi a prestatiilor artistice din domeniul audiovizual, in spatiile detinute, in perioada...Obliga parata la plata penalitatilor de intarziere in suma de... lei.
Obliga parata la plata cheltuielilor de judecata in suma de... lei.
Cu apel in 30 zile de la comunicare”.

Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.