DREPT DE PROPRIETATE – Inalta Curte, dezlegare de drept: Exista un drept de creanta al dobanditorului constructiei cumparate in baza Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului, la perfectarea unui act de vanzare- cumparare prin care sa dobandeasca si dreptul de proprietate asupra terenului aferent constructiei?

Data: 10 August 2018, 12:35 | autor: L.J. | 0 comentarii | 541 afisari

Prin Decizia 3 in dosarul 3370/1/2016 , Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii - a luat in examinare sesizarea Tribunalul Dolj - Sectia I civila, care a dispus, din oficiu, prin incheierea din 1 iunie 2016, in Dosarul nr. 44.791/215/2014, aflat pe rolul acestei instante, sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 519 din Codul de procedura civila, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile cu privire la urmatoarea chestiune de drept:

exista un drept de creanta al dobanditorului constructiei cumparate in baza Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului, cu modificarile ulterioare, la perfectarea unui act de vanzare- cumparare prin care sa dobandeasca si dreptul de proprietate asupra terenului aferent constructiei si care este temeiul legal al unui asemenea drept?

Judecatori:

Lavinia Curelea - presedintele delegat al Sectiei I civile - presedintele completului
Cretu Dragu - judecator la Sectia I civila
Alina Sorinela Macavei - judecator la Sectia I civila
Viorica Cosma - judecator la Sectia I civila
Mihaela Tabarca - judecator la Sectia I civila
Nicoleta tandareanu - judecator la Sectia I civila
Adina Georgeta Nicolae - judecator la Sectia I civila
Alina Iuliana Tuca - judecator la Sectia I civila
Simona Gina Pietreanu - judecator la Sectia I civila


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.