Dosarul Revolutiei: Petre Roman urmarit penal pentru infractiuni contra umanitatii

Data: 24 May 2018, 11:57 | autor: L.J. | 0 comentarii | 464 afisari

Procurorii militari de la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, joi 24 mai 2018, extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii fata de fostul prim-ministru al Romaniei Roman Petre (foto).


Conform comunicatului PICCJ, Petre Roman este acuzat ca ar fi acceptat si oficializat decizii militare, unele cu caracter diversionist. Consecintele acestor actiuni au constat in pierderi de vieti omenesti, vatamari corporale, fizice sau psihice, privari grave de libertate cu incalcarea regulilor generale de drept international a unor persoane si distrugerea unor bunuri de patrimoniu.

Comunicatul PICCJ:

“In cauza cunoscuta generic sub denumirea 'Dosarul Revolutiei', procurori militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii fata de suspectul Roman Petre, la data savarsirii faptelor membru al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN) si, incepand cu 26 decembrie 1989, numit oficial prim-ministru al Guvernului Romaniei, prin Decretul nr. 1 din 26 decembrie 1989.

Din probatoriul administrat in cauza au rezultat urmatoarele:

Suspectul Roman Petre a fost inca de la infiintarea CFSN unul dintre factorii importanti de decizie ai acestui organism, iar in aceasta calitate, la fel ca suspectii Iliescu Ion si Voiculescu Gelu Voican, a acceptat si oficializat decizii militare, unele cu caracter diversionist.


 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.