DOSARUL POSTA ROMANA - Rechizitoriul DNA din 08.12.2016 intocmit in dosarul 29/P/2016 pentru trimiterea in judecata a inculpatului Dumitru Daniel Neagoe, la data faptelor director general al Companiei Nationale Posta Romana, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, (3 fapte), abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte), conflict de interese, in forma continuata

Data: 04 April 2018, 13:06 | autor: L.J. | 0 comentarii | 852 afisari

Prin rechizitoriul intocmit la data de 08.12.2016, Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului Dumitru Daniel Neagoe, la data faptelor director general al Companiei Nationale Posta Romana, pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, prev. de art. 289 alin 1 C.pen., a doua infractiuni de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Legea 78/2000 si a unei infractiuni continuate de conflict de interese, prev. de art. 301 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 35 alin 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen. Cauza a fost trimisa spre competenta solutionare Tribunalului Bucuresti.

Infractiunile retinute: trei infractiuni de luare de mita, prev. de art. 289 alin 1 C.pen., doua infractiuni de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Legea 78/2000 si o infractiune continuata de conflict de interese, prev. de art. 301 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 35 alin 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

Solutia:

“D I S P U N :

1.In temeiul art. 327 lit. a din C. proc. pen., trimiterea in judecata a inculpatului:

– DUMITRU DANIEL NEAGOE – (...)

pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, prev. de art. 289 alin 1 C.pen., a doua infractiuni de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Legea 78/2000 si a unei infractiuni continuate de conflict de interese, prev. de art. 301 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 35 alin 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen.

2. In temeiul art. 330 C.pr.pen., propun mentinerea masurilor asiguratorii dispuse prin ordonanta din data de 22.11.2016 (…)

3. In temeiul art. 329 alin. 2 C.pr.pen., rechizitoriul insotit de dosarul cauzei si de 1 copie certificata, pentru a fi comunicata inculpatului, se trimit Tribunalului Bucuresti, competent sa judece cauza in fond, urmand a fi citati:

Inculpatul:

Dumitru Daniel Neagoe – (...)

Parte civila:

C.N. Posta Romana S.A. – Bucuresti, B-dul Dacia nr. 140, sector 2

Martori: (...)

Conform prevederilor art. 274 alin. 1 C.pr.pen. solicitam obligarea inculpatului, la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, in suma de 1.500 de lei”.

Extras din rechizitoriu (scurta prezentare a faptelor):

Dumitru Daniel Neagoe,in calitate de director general al C.N. Posta Romana S.A., a pretins de la (...), director al SC (...) SRL, in perioada iunie-iulie 2010, foloase necuvenite, pentru a mentine contractul pe care aceasta din urma societate comerciala il avea cu CN Posta Romana SA si pentru a nu crea impedimente in executare. In acest sens, SC (...) SRL, a cedat catre SC Dig Prodcom SRL (controlata de Dumitru Daniel Neagoe prin interpusa (...)), in subantrepriza, unele lucrari de curatenie in unitati postale ale CNPR. Foloasele necuvenite reprezinta profitul net de 109.828,61 lei realizat de SC Dig Prodcom SRL, in calitate de subantreprenor. De asemenea, SC (...) SRL a achizitionat de la SC Dig Prodcom SRL inutile servicii de consultanta, foloasele necuvenite reprezinta profitul net de 144.000 lei realizat de SC Dig Prodcom SRL.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.