DOSARUL JUDECATORULUI FUNDATUREANU - Decizia Completului de 5 judecatori al ICCJ privind pe judecatorul Ioan Fundatureanu de la Curtea de Apel Pitesti, care l-a catalogat drept “sluga” pe ministrul Justitiei: “Nu sunt intrunite conditiile de angajare a raspunderii disciplinare a paratului pentru abaterea disciplinara”

Data: 25 July 2018, 14:53 | autor: L.J. | 0 comentarii | 694 afisari

Prin Decizia 54 din 26 martie 2018, Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti a admis recursul recursul declarat de judecatorul Ioan Fundatureanu de la Sectia penala a Curtii de Apel Pitesti impotriva Hotararii nr. 20J din 14 iunie 2017, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, a casat hotararea atacata si, rejudecand, a respins actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva magistratului.
Judecatorul Ioan Fundatureanu a postat pe contul sau de Facebook, la inceputul anului 2017, mai multe critici la adresa ministrului Justitiei de la acea data, Florin Iordache:
“Numirea acestei slugi in fruntea acestui minister sensibil este o palma data magistratilor onesti si juristilor profesionisti. Nici ca se putea o propunere mai buna in noua era Dragnea, pentru Ministerul Justitiei precum acest sculer matriter de Caracal, pe numele sau Florin Iordache. Mai rar un monument de incompetenta si impostura precum acest ipochimen”.
In urma mesajului postat de judecator pe Facebook, CSM a decis taierea indemnizatiei de incadrare lunare brute a lui Ioan Fundatureanu cu 20% pe o perioada de cinci luni. Masura a fost dispusa pentru comiterea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atribuiilor de serviciu”.

Minuta Inaltei Curti din 26.03.2018:

“Admite recursul declarat de Fundatureanu Ioan impotriva Hotararii nr.20J din 14 iunie 2017, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr.11/J/2017. Caseaza hotararea atacata si, rejudecand, respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Fundatureanu Ioan, judecator in cadrul Curtii de Apel Pitesti, ca neintemeiata. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 26 martie 2018”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Sub aspectul laturii obiective a abaterii disciplinare, circumstantele de fapt sunt necontestate in sensul ca paratul judecator a postat pe contul sau de Facebook un comentariu critic, accesibil numai persoanelor din lista de 'Prieteni' ('Friends'), la adresa persoanei nominalizate pentru functia de ministru al justitiei, comentariul fiind redistribuit de catre una dintre persoanele din lista 'Friends' si preluat ulterior in publicatia saptamanala 'Ancheta' si in editia on-line a acestui ziar, sub titlul 'Judecatorul F. il desfiinteaza pe noul ministru al Justitiei: un sculer matriter!'.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.