DOSARUL AVOCATULUI RADU PRICOP – Sentinta Curtii de Apel Bucuresti in dosarul 3991/2/2015: “Curtea constata ca, prin niciuna dintre activitatile profesionale realizate ca avocat, inculpatul Radu Pricop nu l-a ajutat si nici nu l-a determinat in vreun fel pe inculpatul Sergiu Lucinschi sa savarseasca nici infractiunea de santaj si nici infractiunea de fals in declaratii”

Data: 12 April 2018, 13:39 | autor: L.J. | 0 comentarii | 603 afisari

Prin sentina penala 210/F pronuntata in dosarul 3991/2/2015, Curtea de Apel Bucuresti a decis achitarea avocatului Radu Pricop in baza art. 16 alin. 1 lit. a C.pr.pen., care prevede ca fapta nu exista”. Radu Pricop a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru complicitate la santaj si instigare la fals in declaratii, alaturi de omul de afaceri Sergiu Lucinschi. DNA a retinut in rechizitoriu ca in perioada decembrie 2014 - martie 2015, “inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea inculpatului Pricop Radu Petru, a exercitat asupra unui om de afaceri (denuntator in prezenta cauza), actiuni de constrangere, pentru a-l determina sa-i remita suma totala de 4.000.000 euro, nedatorata de acesta din urma”.

Segiu Lucinschi a fost condamnat la:

-1 an si 10 luni inchisoare pentru santaj;

-1 an si 6 luni inchisoare pentru trafic de influenta;

-1 an si 6 luni inchisoare pentru participatie improprie sub forma instigarii la infractiunea de fals intelectual;

-1 an si 6 luni inchisoare pentru participatie improprie sub forma instigarii la infractiunea de fals intelectual.

Instanta a dispus aplicarea celei mai grele pedepse, de 1 an si 10 luni inchisoare, la care a fost adaugat un spor de o treime din totalul celorlalte trei pedepse, de 1 an si 2 luni inchisoare, astfel incat Sergiu Lucinschi a primit 3 ani inchisoare. Instanta a stabilit insa suspendarea pedepsei de 3 ani inchisoare cu suspendare aplicata lui Sergiu Lucinschi.
Decizia definitiva in acest dosar va fi dispusa de ICCJ.

Sentinta penala 210/F. Curtea de Apel Bucuresti. Sectia Penala

Judecator: Carmen Balaci

Stadiu procesual: Fond

Obiectul dosarului: Infractiuni de coruptie (Legea 78/2000)

Solutia pe scurt:

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.