DOSARUL AVOCATILOR SAIM - “Cu ajutorul relatiilor pe care le avea cu judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti sa obtina incetarea starii de arest preventiv”

Data: 06 March 2019, 12:14 | autor: L.J. | 0 comentarii | 348 afisari

Prin rechizitoriul din 5 noiembrie 2018 in dosarul 268/P/2016, DNA i-a trimis in judecata pe SAIM CRISTIAN si SAIM NICOLAE, avocati in cadrul Baroului Bucuresti, pentru posibila savarsire a cate doua infractiuni de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
“In decembrie 2012, inculpatul Saim Cristian a pretins si primit de la o persoana care era judecata in stare de arest preventiv pentru savarsirea unei infractiuni de tentativa de talharie (martor in cauza) suma de 23.000 euro, promitand in schimb ca isi va exercita influenta asupra unor magistrati din cadrul Tribunalului Bucuresti in vederea incetarii starii de arest preventiv a martorului.
In perioada octombrie - decembrie 2013, inculpatii Saim Cristian si Saim Nicolae au pretins si primit de la o persoana care era urmarita penal in stare de arest preventiv pentru savarsirea unor infractiuni de talharie si trafic de droguri (martor in cauza) suma de 13.500 euro, promitand in schimb ca isi vor exercita influenta asupra unor magistrati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea incetarii starii de arest preventiv a martorului.
In mai 2017, inculpatul Saim Nicolae a pretins suma de 1.500 de euro de la rudele a doua persoane retinute pentru savarsirea unei infractiuni de furt calificat, promitand ca il va determina pe procurorul care instrumenta dosarul sa indeplineasca acte care intrau in indatoririle acestuia de serviciu, in vederea neluarii altor masuri preventive privative de libertate fata de cei doi retinuti”.

Solutia

“Dispun:

Trimiterea in judecata a inculpatilor:

Saim Cristian, (...) , pentru savarsirea a doua infractiuni de trafic de influenta, in modalitatea normativa art. 291 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea dispozitiilor art. 5 din Codul penal (prezentate in partea I si partea a II-a ale rechizitoriului), si

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.