DOSARUL ANRP – Decizia CAB in dosarul 3203/2/2015: “Faptul ca la momentul faptei inculpatii (membrii comisiei) nu identificau punctual beneficiarii comportamentului lor ilicit nu are relevanta din punctul de vedere al legii penale, dispozitiile de incriminare cerand doar ca faptuitorul sa prevada ca fapta sa va profita, nejustificat, unei alte persoane, conditie ce este indeplinita in speta”

Data: 24 April 2018, 15:32 | autor: L.J. | 0 comentarii | 632 afisari

Prin sentinta penala 30/ F, Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat urmatoarele solutii in dosarul ANRP:

Horia Georgescu, fost sef ANI – 4 ani cu executare;

Ingrid Mocanu, avocat – 4 ani cu executare;

Theodor Nicolescu, ex-deputat PNL – 9 ani si 4 luni inchisoare cu executare;

Ingird Zaarour , fost presedinte ANRP– 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare;

Mihnea Remus Iuoras– 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare;

Remus Virgil Baciu, ex-vicepresedinte ANRP – 6 ani si 4 luni inchisoare cu executare;

Marko Attila-Gabor, ex-deputat UDMR – 5 ani inchisoare cu executare;

Catalin Canangiu – 4 ani inchisoare cu executare;

Alexandru Florin Hanu – 5 ani cu executare;

Gheorghe Visoiu – achitat, amenda administrativa de 1.000 lei;

Dorin Cornel Drula – 2 ani inchisoare cu suspendare;

Neculai Niestor – 2 ani inchisoare cu suspendare.

Procurorii DNA au retinut in rechizitoriu faptul ca: “Inculpatii Ingrid Zaarour, Baciu Remus Virgil, Marko Attila-Gabor, Iuoras Mihnea-Remus, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Georgescu Horia, Canangiu Constantin-Catalin si Nicolescu Theodor Catalin au fost, in perioada 2008, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. In acea calitate, cei 8 inculpati au emis, in cazul a trei dosare (nr.13653/FFCC/2008, nr.26600/CC/2006 si nr.8745/CC/2006) titluri de despagubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si contrare prevederilor art.13, art.10 alin.6 si 7 din Legea nr.247/2005 privind reformain domeniile proprietatii si justitiei. Scopul acelor demersuri a fost supraevaluarea imobilelor mentionate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat si a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase”.

Sentinta penala 30/F. Curtea de Apel Bucuresti. Sectia penala

Judecator:

Anamaria Tranca

Stadiu procesual: Fond

Obiectul dosarului: infractiuni de coruptie (Legea nr. 78/2000)

Solutia pe scurt:

"Sentinta penala nr.30/F din 14.02.2018 - In baza art. 386 C.p.p. respinge ca nefondata cererea de schimbare a incadrarii juridice, formulata de inculpatul Nicolescu Theodor-Catalin, a faptei de luare de mita retinuta in sarcina sa prin rechizitoriu, din infractiunea de luare de mita in forma continuata, prevazuta de art. 289 C.pen. rap. la art. 6 si 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 si 5 C.pen. (24 acte materiale), in infractiunea de luare de mita in forma simpla, prevazuta de art. 289 C.p. rap. la art. 6 si 7 lit. a din Legea nr. 78/2000. In baza art. 386 C.p.p. respinge ca nefondata cererea de schimbare a incadrarii juridice, formulata de inculpatul Drula Dorin Cornel, a faptei retinuta in sarcina sa prin rechizitoriu, din infractiunea de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, prevazuta de art. 48 C.pen. rap. la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. si art. 309 C.pen. cu aplic. art. 5 C.pen.,
in infractiunea de neglijenta in serviciu prevazuta de art. 249 al. 1 V.C.p. In baza art. 386 C.p.p. respinge ca nefondata cererea de schimbare a incadrarii juridice, formulata de inculpatul Baciu Remus Virgil, a faptelor retinute in sarcina sa prin rechizitoriu, din 3 infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, prevazute de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. si art. 309 C.pen. cu aplic. art. 5 C.pen., in trei infractiuni de neglijenta in serviciu, prevazute de art. 298 C.p., cu aplicarea art. 38 C.p. In baza art. 386 c.p.p. admite cererea de schimbare a incadrarii juridice formulata de inculpatul Baciu Remus Virgil si cea formulata de instanta din oficiu, si dispune schimbarea incadrarii juridice a faptelor retinute in sarcina inculpatilor Zaarour Ingrid, Iuoras Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Catalin, Mocanu Ingrid Luciana, Baciu Remus Virgil, Georgescu Horia, Marko Attila Gabor, Canangiu Catalin Constantin si Visoiu Gheorghe astfel:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.