Dosarul 10 August. Ce i s-a cerut Gabielei Scutea

Data: 27 iulie 2020, 17:37 | autor: L.J. | 0 comentarii | 3292 afisari

Procurorul General Gabriela Scutea (foto) s-a intalnit cu delegatia unor grupuri civice in legatura cu clasarea de catre DIICOT a dosarului 10 August.

In cadrul intalnirii, reprezentantul Declic a inmanat procurorului general o petitie prin care se solicita infirmarea din oficiu a ordonantei adoptate in Dosarul ”10 august 2018”, aceasta fiind semnata deja de un numar de peste 40.000 de persoane. Un material scris a fost depus si de reprezentantul ”Funky Citizens”.Potrivit PICCJ, participantii au expus comentarii cu privire la temeinicia ordonantei, indicandu-se aspecte care, din lectura acesteia, ar rezulta ca nu sunt clarificate si care reprezinta un interes major pentru societatea civila.

Totodata, procurorul general a indicat procedurile legale pentru contestarea ordonantei, sustinerea pentru continuarea cercetarilor in dosarul disjuns in favoarea Sectiei parchetelor militare din cadrul PICCJ intr-o maniera accelerata (independent de verificarile care vor fi facute asupra ordonantei adoptate de DIICOT), precum si faptul ca toate persoanele interesate pot utiliza caile procedurale pe care le au la dispozitie.

De asemenea, procurorul general a reliefat faptul ca perspectivele care pot fi expuse de catre persoanele interesate vor fi analizate de catre procurorii competenti, procedura plangerii presupunand examinarea probatoriului administrat si a relevantei lui prin raportare la criticile formulate.

In final, procurorul general a aratat ca va analiza si califica petitia depusa si va dispune masurile de solutionare prin raportare la normele incidente.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.