Dosar penal pentru o slujba de Sambata Mortilor in starea de urgenta

Data: 09 April 2020, 14:24 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1046 afisari

Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi – condus de prim-procuroara Claudia-Monica Palaghia (foto) – a anuntat miercuri, 8 aprilie 2020, ca a deschis dosar penal privind zadarnicirea combaterii bolilor din cauza unei slujbe la care au participat numerosi enoriasi.


Este vorba despre o slujba de Sambata Mortilor tinuta in Biserica „Sfantul Nicolae Socola” din Iasi la data de 21 martie 2020.

Parchetul acuza incalcarea Ordonantei Militare nr. 1 din 18 martie 2020 privind unele masuri de prima urgenta care privesc aglomerarile de persoane si circulatia transfrontaliera a unor bunuri.

Alte trei dosare au in vedere evadarea a doua persoane din centrul de carantina din Iasi, una dintre ele facandu-se vinovata de doua astfel de fapte, sustine PJ Iasi.

Comunicatul parchetului:

In considerarea art. 54 alin. 1 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, aducem la cunostinta publicului urrnatoarele:

La Parchetul de pe langa Judecatoria lasi se afla in prezent in lucru 4 dosare penale avand ca obiect comiterea infractiunii de zadarnlclrea combaterii bolilor, prevazute de art. 352 Cod penal, constand in aceea ca:

1. la data de 21.03.2020, cu ocazie sarbatoririi Sambetei pomenirii mortilor, la biserica .... din mun. Iasi, a avut loc o slujba cu caracter religios in spatiu deschis, la care a participat un numar mare de persoane, existand suspiciunea de incalcare a masurilor de prevedere instiiuite de ordonanta militara nr. 1 din 2020, constand in interzicerea organizarii si desfasurarii oricarui eveniment ce presupune participarea a peste 100 de persoane in spatii deschise si luarea masurilor pentru asigurarea distantei de cel putin un metru intre participanti;

2. la data de 02.04.2020, reprezententi din cadrul institutiei Prefecturii Iasi au sesizat faptul ca numitul IKL a fugit din centrul de carantina din jud. Iasi, unde executa masura obligatorie a carantinarii incepand cu data de 01.04.2020;

3. la data de 02.04.2020, C. I. a parasit fara aprobare centrul de carantinare situat in mun. lasi;

4. la data de 03.04.2020, C. I. a parasit fara aprobare centrul de carantinare situat in mun. Iasi.

La acest moment, cercetarile sunt efectuate in rem, de catre lucratorii de politie competenti, sub supravegherea procurorilor desemnati.

Precizam ca informatiile comunicate nu sunt de natura sa infranga prezurntia de nevinovatie a persoanelor cercetate”.

Sursa foto: RomaniaTV.net

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.