Doliu in randurile judecatorilor

Data: 17 noiembrie 2019, 07:58 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1455 afisari

Breasla judecatorilor din Romania este din nou in doliu. Cutremuratoarea veste a venit vineri, 15 noiembrie 2019.


Judecatoarea Cristina Moldovan (fosta Pasol), de la Curtea de Apel Targu-Mures, a decedat pe patul de spital, la numai 38 de ani, dupa aproape o saptamana de la tentativa de suicid care a zguduit opinia publica. In acel moment, Cristina Moldovan plecase de acasa si fusese gasita cu gatul taiat langa propria masina. Presa a relatat ca judecatoarea ar fi suferit de depresie.

Absolventa a Institutului National al Magistraturii in anul 2006, cu o nota foarte buna (9,645), Cristina Pasol si-a facut stagiatura la Judecatoria Slobozia, apoi a fost numita in functie de catre presedintele Traian Basescu la 11 ianuarie 2008, urmand sa activeze la Judecatoria Cluj-Napoca. Obtinandu-si gradele profesionale de judecator de tribunal, apoi de curte de apel, Pasol s-a transferat la Tribunalul Cluj, la Tribunalul Mures, iar dupa aceea la Curtea de Apel Cluj. De aici, judecatoarea a incercat sa se transfere la Curtea de Apel Targu Mures, dar s-a lovit in 2015 de refuzul atat al Sectiei pentru judecatori, cat si al Plenului CSM. De aceea, s-a vazut nevoita sa se adreseze Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care i-a dat dreptate la 20 aprilie 2016.

Comunicatul Curtii de Apel Targu-Mures:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.