Document: Codul penal adoptat de Camera Deputatilor

Data: 04 July 2018, 15:38 | autor: L.J. | 0 comentarii | 749 afisari

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 4 iulie 2018, proiectul de lege privind modificarea Codului penal, in forma in care acesta fusese votat cu o zi in urma in Senat.


Una din cele mai importante modificari vizeaza abuzul in serviciu, care in forma adoptata de Camera Deputatilor, va consta in fapta functionarului public aflat in exercitiul atributiilor de serviciu care incalca o lege, o ordonanta de urgenta sau o ordonanta de guvern, in scopul de a obtine pentru sine, sot, ruda sau afin pana la gradul II inclusiv, un folos material necuvenit, iar in acest mod se cauzeaza un prejudiciu mai mare decat salariul minim brut pe economie. O fapta ce se va pedepsi cu inchisoare intre 2 si 5 ani sau amenda, fata de inchisoare intre 2 si 7 ani cum este prevazut in prezent.
Potrivit unei alte modificari aduse Codului Penal, pe durata suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei se supenda și pedepsele accesorii. De asemenea, in urma modificarilor aduse Codului, “constituie circumstanta atenuanta acoperirea integrala a prejudiciului material cauzat prin infractiune, in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, daca faptuitorul nu a mai beneficiat de aceasta circumstanta intr-un interval de 5 ani anterior comiterii faptei. Circumstanta atenuanta nu se aplica in cazul savarsirii urmatoarelor infractiuni, daca au produs un prejudiciu material: talharie, piraterie, furt calificat, fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plata electronice”.

Modificarile la Codul penal adoptate de Senatul Romaniei, mentinute de Camera Deputatilor:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.