DNA: Avocat din cadrul Baroului Mehedinti, trimis in judecata in stare de arest pentru trafic de influenta

Data: 13 July 2017, 16:35 | autor: L.J. | 0 comentarii | 373 afisari

 

Directia Nationala Anticoruptie a transmis joi, 13 iulie 2017, un comunicat de presa privind trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a avocatului Adelin George Vlai, din Baroul Mehedinti, pentru un presupus trafic de influenta exercitat pe langa fratele sau, Florin Gabriel Vlai, la randul sau urmarit penal pentru fals intelectual si uz de fals.


Iata comunicatul DNA:

”In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 626/VIII/3 din 22 iunie 2017, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata,

In stare de arest preventiv a inculpatului VLAI ADELIN GEORGE, avocat in cadrul Baroului Mehedinti, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.

si in stare de libertate, a inculpatilor:

VLAI FLORIN GABRIEL, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- fals intelectual in forma continuata,

- uz de fals in forma continuata,

- favorizare a faptuitorului in forma continuata,

BURCHIU NICOLETA, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- favorizare a faptuitorului,

- uz de fals,

- fals intelectual,

GROZA DIANA GABRIELA si BRANISCAN ADRIAN IOAN cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- cumparare de influenta,

- conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante,

ROHOZNEANU MARIAN, cu privire la savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie-iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins si primit de la inculpatii Braniscan Adrian Ioan, Groza Diana Gabriela si o alta persoana, toti cercetati pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei si 5.500 lei) si 2.300 euro.

Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru a-si folosi influenta reala ce o avea asupra fratelui sau, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urma, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, sa emita buletine de analiza toxicologica favorabile persoanelor respective.

Concret, inculpatul Vlai Florin Gabriel a mentionat, in fals, in documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, aspect care ar fi atras raspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contraventional.

In aceeasi maniera a procedat si inculpata Burchiu Nicoleta, in total cei doi chimisti emitand buletine de analiza toxicologica, false, pentru 4 persoane: inculpatii Groza Diana Gabriela, Braniscan Adrian Ioan, Rohozneanu Marian si o alta persoana.

Prin aceasta conduita, inculpatii Vlai Florin Gabriel si Burchiu Nicoleta au oferit ajutor celor patru persoane in scopul ingreunarii sau impiedicarii tragerii acestora la raspundere penala pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 14.500 lei, aflata in contul unei unitati bancare, consemnata de inculpat pe seama si la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Timisoara, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.