DNA a trimis in judecata un politist

Data: 23 august 2020, 09:47 | autor: L.J. | 0 comentarii | 412 afisari

Directia Nationala Anticoruptie condusa de Crin – Nicu Bologa (foto) a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unui politist acuzat de o presupusa luare de mita.

Potrivit DNA, Gabriel Necsulescu ar fi primit bani pentru a instrumenta, conform intereselor unui om de afaceri un dosar penal constituit la plangerea acestuia.Iata comunicatul DNA:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului NECSULESCU GABRIEL, la data faptei ofiter de politie judiciara in cadrul Politiei municipiul Bucuresti - Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In calitate de ofiter de politie judiciara la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei mun. Bucuresti, inculpatul Necsulescu Gabriel ar fi pretins in mod direct, cu titlu de mita, de la un om de afaceri, suma de 15.000 euro, din care ar primit prin intermediar, la data 5 martie 2010, suma de 25.000 lei, pentru a instrumenta, conform intereselor omului de afaceri, un dosar penal constituit la plangerea acestuia. Ulterior, in acelasi scop, inculpatul ar mai fi pretins si primit de la acelasi om de afaceri, prin intermediar, diferite bunuri in valoare de aproximativ 6500 lei.

In vederea confiscarii speciale s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui bun imobil din patrimoniul inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.